A është nxitimi përshpejtues i çarjes përfundimtare të PD ?

A është nxitimi përshpejtues i çarjes përfundimtare të PD ?

Nga Redi Shehu Ashtu siç edhe pritej, me 30 Prill u organizua tubimi i paralajmëruar  i Këshillit Kombëtar të Partisë Demokratike, të asaj që ka një vendim gjyqësori të shkallës së parë, se PD-ja tjetër që pret vendimin e apelit, akoma nuk quhet vërtet PD, porse një PD në tentativë. Kjo ngjarje, nuk solli ndonjë…

Lavjerrësi

Lavjerrësi

Nga Redi Shehu Lavjerrësi i orës së madhe që rëndë mbështetet në këndet e murit, lëkundet i palodhur i varur dhe i qetë. Ai nuk ka pse të merakoset, sepse, sa më shumë që koha kalon, sa më shumë që ai tundet, aq më afër pushimi ndodhet për të. Si një mobilje e palëvizshme qëndron…

Godina brënda shoqërisë së spektaklit
| |

Godina brënda shoqërisë së spektaklit

Nga Redi Shehu Ngjarjet politike brënda Partisë Demokratike, nuk janë tashmë thjesht vetëm ngjarje që i përkasin një organizmi politik, ato janë zhvillime që implikojnë secilin qytetar, për ta thënë ndryshe, nuk janë zhvillime thjesht partie por janë edhe zhvillime Shqipërie. Kjo, për shkak se ajo çfarë po ndodh me Partinë Demokratike, do përcaktojë të…

Midis dy të pamundurave
|

Midis dy të pamundurave

Nga Redi Shehu Deklarimi i mbajtjes së dy kongreseve të Partisë Demokratike, njëri në 11 Dhjetor dhe tjetri në 18 Dhjetor, është akti i parë i ndarjes përfundimtare të kësaj partie, e cila hyri tashmë në rrugën rutinore të partive shqiptare, të cilat konfliktet e lidershipit të vet i pasqyrojnë në ndarje strukturore dhe ligjore…

Solidariteti i korrupsionit
| | | |

Solidariteti i korrupsionit

Nga Redi Shehu Një ndër problemet më të zakonshme gjatë gjithë kohës tonë të tranzicionit, është padyshim korrupsioni akut. Aq i zakonshëm është ky problem, sa korrupsioni është kthyer në sinonim të identiteti të vetë shtetit dhe shoqërisë tonë. Padyshim që korrupsioni është një plagë në të gjitha shoqëritë, por, ama dallimi me shoqëritë e…

Partia Demokratike me figurën e Bashës,  por me zërin e Berishës
| |

Partia Demokratike me figurën e Bashës, por me zërin e Berishës

Nga Redi Shehu Tani mund ta themi me gojën plot se brënda Partisë Demokratike po zhvillohet nje konflikt i hapur politik për kreun e kësaj partie. Po aktualizohet një ngjarje e cila deri pak javë më parë kundërshtohej me energjinë më të madhe nga demokratët, sa herë që argumenti i ekzistencës së dualizmit në kryesimim…