Shqipëria drejt ndërtimit të një brand-i turistik ndërkombëtar
|

Shqipëria drejt ndërtimit të një brand-i turistik ndërkombëtar

Është karakteristikë e vendeve të vogla, dhe sidomos e vendeve të vogla problematike, që të kenë krizë të imazhit të vet kundrejt vendeve të tjera në arenën ndërkombëtare. Edhe Shqipëria nuk bën përjashtim në këtë rast. Madje, Shqipëria është një përjashtim brenda përjashtimit, për arsye se jo vetëm që ajo ka problem me imazhin në rrethin…

Miqësia e ngushtë familjare bashkon prej vitesh veriun me jugun
|

Miqësia e ngushtë familjare bashkon prej vitesh veriun me jugun

Një emërim në kohën e diktaturës sjell në Shkodër një ushtarak të nderuar nga Vlora së bashku me bashkëshorten e tij. S’dihej asokohe se për sa kohë do vijonte ky qëndrim punësimi, por diçka dihej me siguri, njohje të reja do nisnin, bashkëpunime të reja, rrugëtime të reja… e natyrshëm një jetë e re…  …

Për amerikanët, mbajtja e Kosovës është interes më i madh se sa humbja e Serbisë
|

Për amerikanët, mbajtja e Kosovës është interes më i madh se sa humbja e Serbisë

Nga Redi Shehu Historia moderne e Kosoves shtet, këto dy dekatat e fundit, na mëson se lidershipi politik i saj, në mënyrë të përsëritur, në të gjitha bisedimet dhe marrëdhëniet me partnerët ndërkombëtarë apo edhe në bisedime përballë serbëve, ka qenë të pranuarit me plot gojë të të negociuarit të persekutimit, vuajtjes dhe aparteidit me…

Ja çfarë do të thotë cilësi në edukim dhe arsimim!…
|

Ja çfarë do të thotë cilësi në edukim dhe arsimim!…

Nga Evans Drishti Një ceremoni magjiplotë e një klase të 5-të në Medresenë “Haxhi Sheh Shamia” para pak ditësh në përmbyllje të ciklit 5-vjeçar… Bëhej fjalë për klasën e 5-c nën drejtimin e mësueses znj Aida Alibali, Hoxha. Është pak të shprehesh se mrekullohet njeriu nga një shfaqje e tillë… nga një kulturë e tillë……

Bashkë Firojmë
|

Bashkë Firojmë

Nga Redi Shehu Një fitore e Partisë Socialiste në zgjedhjet e14 Majit ishte e pritshme. Ajo që nuk pritej  ishte dërrmimi i aleancës “Bashkë Fitojmë” e udhëhequr nga Sali Berisha, si dhe Partisë Demoratike zyrtare të vulës. Rezultati i zgjedhjeve vendore flet për 54 bashki nga 61 në rang vendi të fituara nga PS dhe…

Virtytshmëria brënda modelit politik
|

Virtytshmëria brënda modelit politik

Nga Redi Shehu Si gjithmonë, asfalti ngeli balsami më i mirë për psikozën shqiptare. Me efektin e tij prejmastiçi ka ngjitur pandashëm botëkuptimin dhe votën e zgjedhësit me politikanin apoforcën politike që nxin sa më shumë rrugë. Në formën e një hipnoze bitumi qëaktivizohet sa herë shfaqen kriza politike apo sa herë që shqiptari ndodhet…

Tit Vullkani në autobuzin prej kauçuku
| |

Tit Vullkani në autobuzin prej kauçuku

Nga Redi Shehu Kemi hyrë zyrtarisht në fushatën e zgjedhjeve vendore të 2023-shit, pas pothuaj dy vitesh fushatë politike mbi ngjarjet e Partisë Demokratike dhe skandaleve të maxhorancës. Fushatë mbi fushatë të cilat për shkak të presionit të madh politik, zhvlerësojnë njëra -tjerën. Në fund fare truri i zgjedhësit shqiptar, nga mbingarkesa e ngjarjeve dhe…