5.2 mln pasagjerë nga Rinasi – Në më pak se 9 muaj, arrihet fluksi i vitit 2022. Në treg 18 shoqëri ajrore
|

5.2 mln pasagjerë nga Rinasi – Në më pak se 9 muaj, arrihet fluksi i vitit 2022. Në treg 18 shoqëri ajrore

Fluksi i pasagjerëve që kanë udhëtuar përmes aeroportit “Nënë Tereza” ka shënuar rritje të ndjeshme, ndërkohë që sipas të dhënave të publikuara nga kompania koncesionare, deri më tani numri ka arritur në 5.2 mln. Sipas TIA-s shifra e arritur në periudhën janar – shtator është e barabartë me atë të shënuar përgjatë gjithë vitit 2022,…

Euro zbret pranë kufirit të 106 lekëve, prek nivelin më të ulët në një muaj ndaj Lekut
|

Euro zbret pranë kufirit të 106 lekëve, prek nivelin më të ulët në një muaj ndaj Lekut

Leku po fiton terren këtë javë në kursin e këmbimit me Euron. Sipas kursit zyrtar të këmbimit të Bankës së Shqipërisë, monedha europiane këmbehej të enjten me 106.23 lekë, në rënie me 0.7 lekë që nga fundi i javës së kaluar. Kursi Euro-Lek ka zbritur në nivelin më të ulët që prej datës 22 gusht….

Shqiptarët kanë pagat më të ulëta, por punojnë me orët më të zgjatura në Europë e rajon; Rekordin e mbajnë gratë
| |

Shqiptarët kanë pagat më të ulëta, por punojnë me orët më të zgjatura në Europë e rajon; Rekordin e mbajnë gratë

Një i punësuar me pagë ë Shqipëri mesatarisht punoi 43.7 orë në javë në vitin 2022, nga 43.3 orë vitin e mëparshëm, sipas të dhënave që janë bërë publike nga INSTAT. Të dhënat e tjera të Euostat, që matin orët e punës për shtetet e Europës dhe disa vende të tjera të rajonit bëjnë të…

“Fenomeni kinez” në importet shqiptare – Këtë vit, morëm 15 miliardë lekë mallra më shumë nga Kina 
|

“Fenomeni kinez” në importet shqiptare – Këtë vit, morëm 15 miliardë lekë mallra më shumë nga Kina 

Zhvillimet e forta në kursin e këmbimit janë shoqëruar nga një çekuilibrim të disa raporteve në tregtinë e jashtme. Me partnerët kryesore tregtarë në Europë si Italia apo Greqia, Shqipëria rezulton të ketë një rënie të konsiderueshme të importeve në vlerë por jo në të njëjtin proporcion sa në volum. Kjo do të thotë se…

Nisi regjistrimi i popullsisë dhe banesave, INSTAT: Procesi po ecën normalisht
| |

Nisi regjistrimi i popullsisë dhe banesave, INSTAT: Procesi po ecën normalisht

Nisi sot censi për regjistrimin e popullsisë dhe banesave në të gjithë vendin. INSTAT lajmëroi se, në të gjithë territorin e Republikës së Shqipërisë punonjësit e INSTAT, anketues, kontrollorë, mbikëqyrës kanë dalë në terren për të numëruar popullsinë rezidente në Shqipëri dhe kushtet e tyre të banesës. Ky është procesi më i rëndësishëm statistikor për…

1 në 3 shqiptarë nuk përballon dot ngrohjen
| |

1 në 3 shqiptarë nuk përballon dot ngrohjen

Sipas një publikimi nga “Agjencia Europiane e Statistikave” Shqipëria ka normën më të lartë në Europë të personave të cilët e kanë të pamundur të mbajnë shtëpinë e tyre ngrohtë. Të dhënat e fundit për vendin tonë i referohen vitit 2020 dhe flasin për 35.8% të shqiptarëve të cilët janë shprehur se e kanë të…

Kalendari, Pagat 900 euro për sektorin publik, gjysma e rritjes në dhjetor 2023, tjetra në dhjetor 2024
|

Kalendari, Pagat 900 euro për sektorin publik, gjysma e rritjes në dhjetor 2023, tjetra në dhjetor 2024

Qeveria ka përcaktuar kalendarin e rritjes së pagave në sektorin publik, sipas një vendimi që u mor më herët këtë vit nga Këshilli i Ministrave për t’i çuar ato në nivel bruto 900 euro deri në vitin 2025. Dokumenti i qeverisë “Masat Prioritare të Reformës së Administratës Publike”, që është në fazën e konsultimit publik,…

Autoriteti i Konkurrencës heton ndërmarrjet e prodhimit dhe tregtimit me shumicë të çimentos
|

Autoriteti i Konkurrencës heton ndërmarrjet e prodhimit dhe tregtimit me shumicë të çimentos

Autoriteti i Konkurrencës ka vendosur të hapë hetim të thelluar në tregun e prodhimit dhe shitjes me shumicë të çimentos. Sipas vendimit të Komisionit të Konkurrencës, hetimi i thelluar do të marrë në analizë periudhën kohore nga 1 Janari 2019 deri në 31 Mars 2023. Mbështetur në të dhënat e mbledhura gjatë procedurës së hetimit…

Hekurudha Tiranë-Durrës, “ndryshon” projekti, shtohet një nënkalim në Vorë
|

Hekurudha Tiranë-Durrës, “ndryshon” projekti, shtohet një nënkalim në Vorë

Teksa projekti i rehabilitimit të hekurudhës Tiranë-Durrës bashkë me ndërtimin e një zgjatimi në Rinas pritet të përfundojnë vitin e ardhshëm, zbatimi në terren duket se ka hasur jo pak surpriza. Së pari kjo e lidhur me shpronësimet që krijuan në fillim të procesit vonesa dhe së dyti me gjetjen e zgjidhjeve për komunitetet që…

Pagat në 3-mujorin e dytë, vlerat më të larta të rritjes për punonjësit e bankave dhe TIK
| |

Pagat në 3-mujorin e dytë, vlerat më të larta të rritjes për punonjësit e bankave dhe TIK

Paga reale mesatare në shkallë vendi u rrit me 11.8 për qind në 3 mujorin e dytë të vitit, por e shpërndarë sipas aktiviteteve të ekonomisë, rritjen më të madhe në vlerë e morën punonjëset e sistemit financiar që në vendin tonë dominohet nga bankat dhe të dytët ishin punonjësit të e teknologjisë së informacionit….