“Po dërgojnë sisteme antitank”| Rritja e rolit të Turqisë në Kosovë alarmon Serbinë

Rritja e rolit të Turqisë në Kosovë duket se ka alarmuar Serbinë. Kryetari i Komision Parlamentar serb për Kosovën Millovan Drecun, ka thënë se sjellja e Turqisë sa i përket armatosjes dhe stërvitjes së pjesëtarëve të FSK-së, si dhe shtimi i ushtarëve në KFOR, tregon se ajo do të ketë një rol të veçantë në situatën në Kosovë.

Këtë rol sipas zyrtarit serb, Turqia  po e luan me mbështetjen e SHBA-së dhe Perëndimit.

“Mos harroni se Amerika ka lejuar Turqinë të udhëheqë me bazën Bondsteel. Tani shohim që turqit kanë gati 800 ushtarë, do të kenë komandantin e tyre në NATO. Instruktorët turq trajnojnë anëtarët e FSK-së për të operuar me “Bajraktarin”. Tani janë dërguar edhe sistemet antitank, habuicat dhe mortajat. Ata kanë ekuipazhe që janë të trajnuar për të operuar me helikopterë”, ka thënë Drecun.

Sipas zyrtarit serb të gjitha Kosova ka tashmë dhe atë që i mungonte prej kohësh dhe që ishte mbrojtja ajrore, të cilën po e siguron përmes dronëve “Bajraktar”.

Sipas tij e gjithë sjellja e Turqisë po tregon se ajo po merr një rol të rëndësishëm në mbështetje të Kosovës.

“Janë trajnuar tridhjetë njerëz dhe ky nuk është një tregim i parëndësishëm. Ajo që u mungonte ishte mbështetja ajrore dhe tani e kanë dronet “Bajraktarë”. Që do të thotë që Turqia nuk mund të luajë rol të tillë në armatim pa pëlqimin e Amerikës, e cila ka ndikimin më të madh në krijimin e shtetit të Kosovës. E gjithë sjellja e Turqisë tregon se ajo do të ketë një rol të rëndësishëm në Kosovë”, tha me shqetesim zyrtari serb