Nikki Haley largohet nga gara presidenciale në SHBA

Nikki Haley u largua nga gara presidenciale në SHBA këtë të mëkurë, sipas CBS news.

Premtimi i fushatës së Nikki Haley ishte i dyfishtë: së pari, se kishte mjaft republikanë që nuk ishin kurrë Trump dhe të lodhur nga Trump, të ulur ende brenda partisë republikane për të kapërcyer kandidatin kryesor dhe, së dyti, se Haley do të ishte kandidati për ta ndërtuar atë koalicion.

Ajo kishte të drejtë për pjesën e dytë. Megjithë shanset e gjata, vështrimin kolektiv kur ajo shpalli për herë të parë kandidimin e saj vitin e kaluar, ish-guvernatorja e Karolinës së Jugut përdori një mjeshtëri të politikës së shitjes me pakicë dhe një disiplinë të çeliktë për t’u bërë alternativa e fundit e mundshme e Trump.

Dhe në gjurmët e fushatës, votuesit thanë vazhdimisht se ishin të impresionuar nga inteligjenca e dukshme e Haley-t, komandimi i saj i politikës së jashtme dhe mbi të gjitha nga toni i saj.

Por problemi për Haley si të gjithë ata që ranë para saj, ishte pjesa e parë e premtimit të saj: mposhtja e Trump.

Largimi i saj dëshmon atë që shumë njerëz tashmë prisnin: tavani për çdo kandidat tjetër përveç ish-presidentit është thjesht shumë i ulët për të kapërcyer bazën e tij të përkushtuar dhe energjike.