Miratimi i marrëveshjes me Italinë, Rama: Shqipëria veproi si një vend anëtar i BE

Kryeministri Rama ka reaguar për herë të parë pas kalimit në parlament të marrëveshjes së emigrantëve me Italinë.

Përmes një postimi në rrjetin “X” në gjuhën angleze, Rama shkruan se Shqipëria po qëndron krah Italisë, duke zgjedhur të veprojë si një vend anëtarë i BE, që ndan barrën që Europa duhet të përballojë si një familje e bashkuar.

Rama në mesazhin që duket se i drejtohet ndërkombëtarëve, nënvizon se asnjë vend nuk mund t’i menaxhojë sfidat e emigracionit më vete, por vetëm një Evropë më e fortë, më e guximshme dhe më sovrane mundet ta bëjë.

“Kuvendi ratifikoi sot marrëveshjen e bashkëpunimit kundër migracionit të paligjshëm ndërmjet Shqipërisë dhe Italisë! Shqipëria po qëndron së bashku me Italinë duke zgjedhur të veprojë si një vend anëtar i BE-së dhe duke rënë dakord të ndajë një barrë që Evropa duhet të përballojë e bashkuar si një familje e tërë përballë një sfide të guximshme që kapërcen ndarjet tradicionale të majta dhe të djathta. Duke punuar së bashku për të gjetur përgjigjet e duhura, në vend që ta përdorni këtë çështje si lëndë djegëse për grindjet e brendshme politike që vetëm sa rrit ankthin mes njerëzve të kontinentit tonë të përbashkët dhe e bën të ardhmen tonë kolektive më të pasigurt. Asnjë vend nuk mund ta zgjidhë një sfidë të tillë i vetëm, asnjë retorikë apo zgjidhje e shpejtë nuk mund të ndryshojë madhësinë e saj dhe asnjë lavdi e vjetër apo mënyra e të menduarit e kaluar nuk mund të sigurojë një shpëtim nga përballja me atë që po vjen në të gjitha frontet. Vetëm një Evropë më e fortë, më e guximshme dhe më sovrane, besnike ndaj vetvetes mundet”, shkruan kryaministri në “X”.