Ikën Fleckenstein, portugezja kandidate për Raportuese për Shqipërinë në Parlamentin Evropian

Eurodeputetja portugeze, Isabel Santos pritet të përzgjedhet raportuese për Shqipërinë në Parlamentin Evropian.

0

Eurodeputetja portugeze, Isabel Santos pritet të përzgjedhet raportuese për Shqipërinë në Parlamentin Evropian. Faqja ‘European Western Balkans’ raporton se Santos është nominuar për këtë post dhe vjen si propozim i Aleancës Progresive të Socialistëve dhe Demokratëve (S&D).

Nëse zgjidhet, Isabel Santos do të zëvendësojë në këtë post gjermanin Knut Fleckenstein, raporton Top Channel.

Ajo ka hyrë këtë vit në Parlamentin Evropian dhe më parë ka qenë deputete e Portugalisë. Santos ka qenë një anëtare aktive e delegacionit portugez në Asamblenë Parlamentare të OSBE-së.

Raportuesit e Parlamentit Evropian përgatisin raportet për Komisionin për Politikën e Jashtme për vendet kandidate për anëtarësim në Bashkimin Evropian dhe më pas këto raporte diskutohen në seancat plenare.

Lajme të ngjashme

Lini një Koment

Adresa juaj e e-mail-it mbahet e fshehur.