Gjendet vendi në Lartësirat e Golanit që do të mbajë emrin sipas Trumpit

“Qeveria ka gjetur tashmë vendndodhjen për krijimin e komunitetit të ri në Golan,” tha kryeministri izraelit, Benjamin Netanyahu, në një mbledhje javore të kabinetit

Izraeli ka gjetur vend për vendbanimin e ri që do të emërohet sipas presidentit të SHBA-ve, Donald Trump, në Lartësitë e pushtuara të Golanit, raporton Anadolu Agency (AA).

“Qeveria ka gjetur tashmë vendndodhjen për krijimin e komunitetit të ri në Golan,” tha kryeministri izraelit, Benjamin Netanyahu, në një mbledhje javore të kabinetit.

“Emri i komunitetit do të sillet në Kabinet për miratimin e tij, kur të jetë themeluar,” tha ai.

Sipas shifrave izraelite, vendbanimi do të ndërtohet në Golanin verior dhe në fillim rreth 120 familje do të jetojnë në të.

Më 21 mars, Trump nënshkroi një dokument presidencial që njihte zyrtarisht Lartësirat e pushtuara siriane të Golanit si territor izraelit.

Izraeli pushtoi afërsisht dy të tretat e Lartësive të Golanit si rezultat i de facto luftës së vitit 1967 në Lindjen e Mesme. U zhvendos për të aneksuar territorin zyrtarisht në vitin 1981, një veprim i kundërshtuar njëzëri në atë kohë nga Këshilli i Sigurimit i OKB-së.