Hulumtimi i ri: Kriptomonedhat po luftojnë me një problem reputacioni

Industria e kriptomonedhave po përpiqet të përmirësojë reputacionin e saj, sipas hulumtimit nga kompania e mbrojtjes së blockchain CoinCover.

Raporti i bazuar në një anketë me 16,316 njerëz në nëntë vende, zbuloi se dy pengesat më të rëndësishme për adoptimin masiv të kriptove ishin paqëndrueshmëria dhe rreziqet e sigurisë.

Hulumtimi i CoinCover u bazua gjithashtu në një përmbledhje të gjerë të literaturës dhe intervista me ekspertë të tregut.

Raporti argumenton për krijimin e standardeve vullnetare të industrisë, së bashku me mekanizmat për përdoruesit për të identifikuar ofruesit që u përmbahen këtyre standardeve, duke inkurajuar një mjedis ku konsumatorët lëvizin tek këta ofrues të njohur.

Hulumtimet thonë se kriptovalutat kanë potencial të madh për rritje…

Pronësia është në rritje: 17% e të anketuarve aktualisht zotërojnë kriptovaluta ndërsa 30% thonë se ka të ngjarë të investojnë në kriptovaluta në 12 muajt e ardhshëm. Bitcoin është më i popullarizuari (46%), me NFT-të në vendin e dytë (18%), përpara Ethereum (17%).

Qëndrimet dhe kurioziteti: Më shumë se gjysma (55%) e të anketuarve ishin të paktën kripto-kuriozë, me 11% që deklaruan se ishin aktivë ose të përkushtuar (të investuar shumë në treg).

Kthimet pozitive të investimeve: 50% e të anketuarve ishin pozitivë në lidhje me kthimet e tyre financiare nga zotërimet e kriptove, krahasuar me 20% që janë të pakënaqur me kthimet e tyre.

Megjithatë, ka pengesa për të kapërcyer…

Cinizëm: 19% e konsumatorëve thanë se ishin cinikë për kriptomonedhën ndërsa 25% thanë se ishin plotësisht të mbyllur ndaj kriptomonedhës.

Çështjet e besimit: Shkëmbimet e kriptove janë ofruesi më pak i besueshëm i shërbimeve financiare në mesin e përdoruesve jo-kripto me 30% që thonë se nuk u besojnë fare atyre.

Shqetësimet e teknologjisë: Kur u pyetën për mendimet e tyre për një sërë teknologjish, kripto shqetëson më shumë konsumatorët, me 30% të shqetësuar për të, përpara inteligjencës artificiale (AI) me 25%.

Shenjat e FTX: Rënia e FTX dëmtoi reputacionin e industrisë, me 20% të njerëzve tani më cinikë ndaj të gjithë tregut për shkak të skandalit dhe 16% më të kujdesshëm se cilët ofrues zgjedhin.

Shoqatat kriminale: Hulumtimi zbuloi se kripto ka më shumë gjasa të perceptohet si një mundësues i sipërmarrjes kriminale, mashtrimit financiar dhe krimit të korporatës mbi përfitimet e mundshme si inovacioni financiar dhe privatësia.

Barrierat ndaj investimeve: Si për përdoruesit ashtu edhe për jopërdoruesit, dy barrierat më të mëdha ndaj investimit u identifikuan si paqëndrueshmëria e çmimeve dhe shqetësimet e sigurisë. Për përdoruesit, pengesa e tretë më e madhe për hyrjen është humbja e çelësave/qasjes, ndërsa për jopërdoruesit është kompleksiteti.

Pengesat e sigurisë: Kur u pyetën për kërcënimet, 52% e njerëzve ishin më të shqetësuar për mashtrimin, të ndjekur nga afër nga vjedhjet – duke përfshirë hakerimin – me 51%. Vetëm 54% e njerëzve që zotërojnë asete kripto ishin të kënaqur me angazhimin e ofruesve të tyre ndaj sigurisë.

SCAN