Apple rimerr veten në fabrikat e prodhimit në Kinë

Zakonisht prodhimi i një iPhone11 64GB dhe iPhone 11 Pro 64GB kërkon mesatarisht 2 ditë ndërsa në momentin e krizës së koronavirusit në Kinë ishte shtrirë në 7 ditë.

Zinxhiri i prodhimit dhe furnizimit të Apple në Kinë po i kthehet gradualisht normalitetit.

Sipas një raporti të fundit procesi i prodhimit të disa produkteve të Apple është përmirësuar ndjeshëm si iPhone 11, iPhone 11 Pro, AirPods Pro dhe AirPods Gen 2.

Zakonisht prodhimi i një iPhone11 64GB dhe iPhone 11 Pro 64GB kërkon mesatarisht 2 ditë ndërsa në momentin e krizës së koronavirusit në Kinë ishte shtrirë në 7 ditë.

Për AirPods Pro dhe AirPods Gen 2 normalisht duhen 7.4 ditë nga 10.6 ditë që kishte shkuar në pikën e shpërthimit të pandemisë.

Sigurisht edhe përmirësimi i procesit të prodhimit ka të bëjë me rënien e kërkesës në tregjet Perëndimore. Por me rikthimin në punë të fabrikave Kineze, Apple së shpejti do të përmbushë kërkesën. /PCWorld Albanian