Zjarret në fushën e mbetjeve në Vlorë, u vendos qëllimisht dhe nuk e fiku as shiu i një nate më parë

Shiu që ra të dielën nuk mjaftoi për të fikur përfundimisht zjarrin në fushën e mbetjeve pranë lagjes Kushtrimi në Vlorë. Flakët që iu vunë qëllimisht mbetjeve u përhapën nga era e fuqishme që parapriu reshjet e shiut. Për disa orë zona e banuar pranë fushës u përfshi nga tymi i dendur, situatë që u…

Shiu që ra të dielën nuk mjaftoi për të fikur përfundimisht zjarrin në fushën e mbetjeve pranë lagjes Kushtrimi në Vlorë.

Flakët që iu vunë qëllimisht mbetjeve u përhapën nga era e fuqishme që parapriu reshjet e shiut. Për disa orë zona e banuar pranë fushës u përfshi nga tymi i dendur, situatë që u rikthye edhe të hënën. Banorët shumë prej të cilëve janë zhvendosur tek të afërmit në lagjet të tjera të Vlorës thonë se tymi po u dëmton shëndetin.

Banorët thonë se nuk është hera e parë që u vihet zjarri plehrave pranë lagjes ku jetojnë 500 familje.