Zjarr i madh në juglindje të Spanjës, më shumë se 1 mijë të evakuuar

Spanja vazhdon ende luftën e saj me flakët. Një zjarr i madh në jug lindje të vendit dogji më shumë se 10,000 hektarë në zonën e Vall de Ebo. Zjarri filloi kur një rrufe goditi zonën dhe solli evakuimin e më shumë se 1000 njerëzve Qindra zjarrfikës të mbështetur nga 25 avionë dhe helikopterë u…

Spanja vazhdon ende luftën e saj me flakët. Një zjarr i madh në jug lindje të vendit dogji më shumë se 10,000 hektarë në zonën e Vall de Ebo.

Zjarri filloi kur një rrufe goditi zonën dhe solli evakuimin e më shumë se 1000 njerëzve

Qindra zjarrfikës të mbështetur nga 25 avionë dhe helikopterë u vunë në vijën e parë të front me flakët, por pa mundur ta vënë nën kontroll. erërat e forta dhe terreni i vështirë e komplikojnë punën e tyre

Autoritet kanë thënë se do të presin derisa sa situata të stabilizohet para se tu bëjnë sërish thirrje banorëve të zonës të rikthehen në shtëpitë e tyre.

Deri më tani, këtë vit, Spanja ka pësuar 390 zjarre, të nxitura nga temperaturat përvëluese dhe kushtet e thatësirës, ​​të cilat kanë shkatërruar më shumë se 265 mijë hektarë tokë, sipas shifrave të fundit nga Sistemi Evropian i Informacionit për Zjarret në Pyje.