Zgjedhjet parlamentare në Gjermani, mbyllet procesi i votimit, ja çfarë tregojnë Exit-Pollet e para

Është mbyllur procesi i votimit për zgjedhjet parlamentare në Gjermani.

Sot, gjermanët zgjedhin për parlamentin federal, të ashtuquajturin Bundestagu. Në garë për kancelar përballë Armin Laschet, që është dhe pasardhësi i Merkel është Olaf Scholz.

Merkel kërkoi më herët votën për pasardhësin e saj, Laschet, duke thënë se Gjermania me të do të jetë në duar të sigurta. Ndërkohë, janë publikuar dhe Exit-Pollet e para.

Sipas tyre, ka një barazim votash mes CDU dhe SPD me nga 25 % secila.