Vaksinimi përgjysmoi rastet me COVID-19 midis të moshuarve në Turqi

Rastet me COVID-19 midis personave të vaksinuar të moshës 65 vjeç e më shumë janë përgjysmuar në krahasim me periudhën janar-prill

italia

Rastet me COVID-19 midis personave të vaksinuar të moshës 65 vjeç e më shumë janë përgjysmuar në Turqi në krahasim me periudhën janar-prill, bëri të ditur një zyrtar i Ministrisë turke të Shëndetësisë, raporton Anadolu Agency (AA).

Dr. Mustafa Necmi Ilhan, anëtar i Bordit shkencor të Ministrisë së Shëndetësisë, tha se personat e moshës 65 vjeç e më shumë së bashku me ata me të paktën një sëmundje kronike, ishin në rrezikun më të madh të infektimit me virus.

Pasi u vaksinuan plotësisht, ky grup është mbrojtur kryesisht nga virusi, tha ai.

Zyrtari turk vazhdoi duke thënë se ky grup përbënte 17.5 për qind të të gjitha infeksioneve në të gjithë vendin më 1 janar. Megjithatë, kjo shifër ra në 8.2 për qind nga mesi i majit, i cili ai argumentoi se është një tregues i efektivitetit të vaksinimit.

Megjithëse marrja e të dy dozave të vaksinës do të thotë mbrojtje më e madhe, ai tha se ata që vaksinohen duhet të vazhdojnë të veprojnë në përputhje me masat e miratuara nga Ministria e Shëndetësisë për të ndaluar përhapjen e virusit.

Ai shtoi se pasi të vaksinohen, të moshuarit do të jenë në gjendje të dalin jashtë dhe të shmangin problemet e shëndetit mental që ndodhin për shkak të qëndrimit në shtëpi për periudha të zgjatura kohore.