Tajfuni vret mbi 208 njerëz në Filipine

Të paktën 208 persona kanë ndërruar jetë, ndërsa 52 të tjerë rezultojnë të zhdukur në Filipine, pasi një tornado e fuqishme dhe vdekjeprurëse goditi vendin. Tajfuni Rai është stuhia më e fuqishme që ka goditur Filipinet gjatë këtij viti dhe ndër më të rëndat të regjistruara ndonjëherë. Mijëra policë, roje bregdetare dhe zjarrfikës po punojnë…

Të paktën 208 persona kanë ndërruar jetë, ndërsa 52 të tjerë rezultojnë të zhdukur në Filipine, pasi një tornado e fuqishme dhe vdekjeprurëse goditi vendin.

Tajfuni Rai është stuhia më e fuqishme që ka goditur Filipinet gjatë këtij viti dhe ndër më të rëndat të regjistruara ndonjëherë.

Mijëra policë, roje bregdetare dhe zjarrfikës po punojnë në terren për gjetjen e të zhdukurve dhe po ndihmojnë me ushqime dhe ujë.

Kryqi i Kuq në Filipine ka raportuar për “shkatërrim të plotë” në zonat bregdetare pasi tajfuni Rai shkatërroi shtëpi, spitale dhe shkolla. Linjat e komunikimit janë shkatërruar tërësisht në disa qytete.

Tajfuni Rai goditi Filipinet më 17 dhjetor dhe erërat arritën deri në 195 kilometra në orë. Shumica e viktimave kanë vdekur për shkak se janë goditur nga pemët dhe muret që janë rrëzuar, janë mbytur në vërshime apo janë bllokuar nën gërmadha pas rrëshqitjeve të dheut.

Numri i viktimave mund të ishte më i madh, por mijëra persona u evakuuan pak para se tajfuni të godiste Filipinet.