Sulm kriminal kibernetik/ Mbyllen përkohësisht shërbimet publike online dhe faqet qeveritare në vend

Shërbimet publike online dhe faqet qeveritare në vend janë mbyllur përkohësisht pas një sulmi kibernetik nga jashtë vendit. Agjencia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit informon se sulmi kriminal kibernetik është i sinkronizuar e i sofistikuar dhe për t’u bërë ballë këtyre goditjeve të paprecedenta dhe të rrezikshme, janë të detyruar të mbyllim sistemet. Sipas njoftimit,…

Shërbimet publike online dhe faqet qeveritare në vend janë mbyllur përkohësisht pas një sulmi kibernetik nga jashtë vendit.

Agjencia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit informon se sulmi kriminal kibernetik është i sinkronizuar e i sofistikuar dhe për t’u bërë ballë këtyre goditjeve të paprecedenta dhe të rrezikshme, janë të detyruar të mbyllim sistemet.

Sipas njoftimit, po punohet me ekipin e Microsoft, ekipin e Jones Group International, dhe ekipet e kompanive shqiptare në fushën TIK për të mos lejuar që ky sulm kinerbetik të dëmtojë apo cenojë sistemet shqiptare të informacionit.

Agjensia Kombetare e Shoqerise se Informacionit/ Njoftim per Shtyp

Agjencia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit i bën me dije qytetarëve shqiptarë se është detyruar të mbyllë përkohësisht aksesin e shërbimeve publike online dhe faqeve të tjera qeveritare për shkak se po përballemi me një sulm kriminal kibernetik të sinkronizuar dhe të sofistikuar nga jashtë Shqipërisë.

Për t’u bërë ballë këtyre goditjeve të paprecedenta dhe të rrezikshme, jemi detyruar të mbyllim sistemet qeveritare deri në neutralizimin e sulmeve armike.

Ftojmë qytetarët, mediat, bizneset dhe gjithë aktorët e tjerë të sensibilizohen për të thyer këtë sulm ndaj interesave kombëtare shqiptare dhe të mirëkuptojnë gjendjen e përkohshme të mos aksesimit të shërbimeve publike.

Agjencia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit është në gadishmëri të plotë dhe po punon gjatë të gjithë kohë me ekipin e Microsoft, ekipin e Jones Group International, dhe ekipet e kompanive shqiptare në fushën TIK për të mos lejuar që ky sulm kinerbetik të dëmtojë apo cënojë sistemet shqiptare të informacionit.