Organizohet forumi për të diplomuarit që u kthyen në vendet e tyre pas marrjes së diplomave në Turqi

200 të diplomuar nga Turqia do të mblidhen në forumin e të diplomuarve , i cili do të zgjasë nga 19-20 janar. Të diplomuarit nga Turqia takohen… Të diplomuarit nga 60 vende marrin pjesë në forum, i cili do të mbahet në datat 19-20 janar 2023, nën kujdesin e Presidencës dhe organizuar nga Abdullah Eren,…

200 të diplomuar nga Turqia do të mblidhen në forumin e të diplomuarve , i cili do të zgjasë nga 19-20 janar.

Të diplomuarit nga Turqia takohen…

Të diplomuarit nga 60 vende marrin pjesë në forum, i cili do të mbahet në datat 19-20 janar 2023, nën kujdesin e Presidencës dhe organizuar nga Abdullah Eren, President i Shoqatës për Turqit Jashtë dhe Të afërmit.

Forumi i mbajtur në Stamboll synon që lidhjet mes maturantëve dhe Turqisë të mbeten të forta edhe nëse ata kthehen në vendet e tyre.

200 të diplomuar nga 60 vende

Abdullah Eren u shpreh se:

“Është një projekt që e kemi filluar për studentët ndërkombëtarë, që ata të vazhdojnë kontaktet e tyre me Turqinë pasi të mbarojnë universitetet e tyre.

Ne do të dëgjojmë 200 të diplomuarit nga 60 vende në fusha të ndryshme, nga shëndetësia te kultura dhe artet, nga teknologjia te ekonomia, nga epoka e pasigurisë globale te vizioni i përbashkët i drejtësisë, mediave të reja dhe informacionit të besueshëm.

Është një forum ku ne do të përfitojmë nga kapacitetet e tyre dhe do të rrisim bashkëpunimin tonë teknik ku mund të shohim se çfarë po bëjnë studentët në Turqi pasi të kenë mbaruar arsimin.

 

Presidenca për turqit jashtë vendit dhe komunitetet e të afërmve është një institucion përgjegjës për të ofruar të gjitha llojet e shërbimeve për qytetarët që jetojnë jashtë vendit.

Nuk mund t’i anashkalojmë bashkësitë farefisnore, në gjeografinë tonë të afërt ka turq dhe turkmenë, veçanërisht në tokat e mbetura nga Perandoria Osmane. Tokat tona të afërta janë vëllezërit tanë nga e njëjta prejardhje dhe është shumë e rëndësishme për ne që të kemi një të ardhme të përbashkët për ta.” tha ai.