OKB: Situata në Bregun Perëndimor është alarmante

Situata në Bregun Perëndimor është alarmante, ka thënë zyra e OKB-së për të drejtat e njeriut, duke akuzuar forcat izraelite se po përdorin gjithnjë e më shumë taktika ushtarake në rajon.

Kjo vjen pasi burimet mjekësore raportuan se tetë palestinezë u vranë në incidente të veçanta në zonë gjatë natës.

Pjesa më e madhe e Bregut Perëndimor qeveriset nga Izraeli, por një pjesë e tij drejtohet nga Autoriteti Palestinez i drejtuar nga Fatah.

Të paktën 132 palestinezë, përfshirë 41 fëmijë, u vranë në Bregun Perëndimor, tha ajo.

Prej tyre, 124 u vranë nga forcat izraelite dhe rreth tetë nga kolonët, shtoi ajo.

OKB-ja ka thënë më parë se kostoja e plotësimit të nevojave të njerëzve në Gaza dhe Bregun Perëndimor vlerësohej në 1.2 miliardë dollarë (984.4 milion £).