Mund të luftojë Covid-19, ilaçi për vrasjen e parazitëve të kafshëve shkakton vonesa në vaksinime, mjekët të shqetësuar: Është e rrezikshme

Mbidozat e ilaçit anti-parazitar Ivermectin, për të cilin shumë besojnë se pa prova mund të parandalojnë ose kurojnë Covid-19, po ndihmojnë në shkaktimin e vonesave dhe problemeve për spitalet rurale dhe shërbimet e ambulancës që luftojnë për të përballuar pandeminë e ringjallur. Sipas ‘The Guardian’, Ivermectin përdoret për të vrarë parazitët e brendshëm dhe të…

Mbidozat e ilaçit anti-parazitar Ivermectin, për të cilin shumë besojnë se pa prova mund të parandalojnë ose kurojnë Covid-19, po ndihmojnë në shkaktimin e vonesave dhe problemeve për spitalet rurale dhe shërbimet e ambulancës që luftojnë për të përballuar pandeminë e ringjallur.

Sipas ‘The Guardian’, Ivermectin përdoret për të vrarë parazitët e brendshëm dhe të jashtëm në kafshët blegtorale dhe, në doza më të vogla, te njerëzit.

“Ka një arsye që ju duhet të keni një mjek për të marrë një recetë për këto gjëra, sepse mund të jetë e rrezikshme,” tha Dr Jason McElyea për KFOR , një stacion televiziv në Oklahoma.

“Dhomat e urgjencës janë aq të mbështetura sa viktimat e armëve të zjarrit po e kishin të vështirë të arrinin në objektet ku ata mund të merrnin kujdes përfundimtar dhe të trajtoheshin.

“Ambulancat janë bllokuar në spital duke pritur që të hapet një shtrat në mënyrë që ata të mund të marrin pacientin dhe ata nuk kanë asnjë, kjo është ajo. Nëse nuk ka ambulancë për të marrë thirrjen, nuk ka asnjë ambulancë për të ardhur në telefonatë. “- përfundoi ai.