Kompanitë që po punësojnë njezër në një kohë kur Covid-19 po bën namin

Amazon njoftoi gjithashtu këtë javë se I duhet të punësojë 100,000 punëtorë në të gjithë SHBA-në për të mbajtur ritmin e një numri të madh porosish ndërsa koronavirusi përhapet dhe më shumë njerëz po bëjnë pazar në internet.

koronavirusi

Një numër i lartë vendesh pune të SHBA-së kanë humbur në mesin e shpërthimit të koronavirusit, por Walmart, Amazon dhe Pizza Domino kanë plane të mëdha punësimi.

Walmart planifikon të punësojë 150,000 punonjës të rinj. Ata do të punojnë në dyqanet e kompanive, klubet, qendrat e shpërndarjes dhe qendrat e përmbushjes. Mega-shitësi me pakicë operon qendra lokale shpërndarjeje në Mira Loma, Riverside dhe Apple Valley.

Hyrjet e reja fillimisht do të jenë të përkohshme, tha ndërmarrja, por shumë shpejt do të kthehen në role të përhershme me kalimin e kohës.

Në një letër të kohëve të fundit për klientët, Drejtori i Përgjithshëm i Domino, Ritch Allison tha se kompania do të zgjerojë pushimin e paguar për punonjësit e plotë dhe me kohë të pjesshme në orë të dyqaneve në pronësi të ndërmarrjeve dhe qendrave të zinxhirit të furnizimit gjatë shpërthimit.

Gjithashtu do të ketë përfitime punësimi për punëtorët gjatë kohëzgjatjes së krizës COVID-19, si dhe zvogëlimin e qirasë dhe huasë për punonjësit.

“Ne duam të sigurohemi që jo vetëm që u sigurojmë ushqim njerëzve, por gjithashtu u ofrojmë mundësi atyre që kërkojnë punë,”  – u shpreh CEO.

Amazon njoftoi gjithashtu këtë javë se I duhet të punësojë 100,000 punëtorë në të gjithë SHBA-në për të mbajtur ritmin e një numri të madh porosish ndërsa koronavirusi përhapet dhe më shumë njerëz po bëjnë pazar në internet.

“Ne po shohim një rritje të konsiderueshme të kërkesës, që do të thotë se nevojat tona për punë janë të pashembullta për këtë kohë të vitit,” tha Dave Clark, i cili mbikëqyr rrjetin e depove dhe shpërndarjes së Amazon. /SCAN