“Izraeli ka arrestuar 905 palestinezë në mars dhe prill”

Sipas raportit, Izraeli vazhdon të mbajë rreth 250 fëmijë dhe të mitur në burgjet e tij

Në muajin mars dhe prill, sipas një raporti, ushtria izraelite ka arrestuar rreth 905 palestinezë, duke përfshirë 133 fëmijë dhe 23 gra, transmeton Anadolu Agency (AA)

Shifrat arritën në një raport të përbashkët të lëshuar nga Komisioni i të Burgosurve dhe të Paraburgosurve, Shoqëria Palestineze e të Burgosurve, dhe Shoqata për Mbështetjen e të Burgosurve dhe të të Drejtave të Njeriut.

Sipas raportit, Izraeli vazhdon të mbajë rreth 250 fëmijë dhe të mitur në burgjet e tij.

Derisa numri i grave të burgosurve është 45, numri i përgjithshëm i të burgosurve në burgje arrin në 5.700, thuhet më tej.

Sipas raportit, rreth 500 palestinezë mbahen nën politikën e Izraelit të “paraburgimit administrativ”, në të cilin të dyshuarit mund të mbahen pa gjyq apo pagesë për periudha gjashtëmujore të rinovueshme.