Gripi i syrit, shtohen rastet e konjuktivitit viral te fëmijët

Shtohen e rastet e fëmijëve me gripin e syrit apo konjuktiviti viral. Ndaj prindërit duhen të bëjnë kujdes me fëmijët që frekuentojnë kopshtet apo çerdhet pasi kjo sëmundje e syrit është ngjitëse dhe përhapet nëpërmjet prekjes Por si shfaqet konjuktiviti viral tek fëmijët? Mjekët okulistë thonë se nëse sëmundja kapet shpejt ajo kurohet dhe zgjat…

Shtohen e rastet e fëmijëve me gripin e syrit apo konjuktiviti viral. Ndaj prindërit duhen të bëjnë kujdes me fëmijët që frekuentojnë kopshtet apo çerdhet pasi kjo sëmundje e syrit është ngjitëse dhe përhapet nëpërmjet prekjes
Por si shfaqet konjuktiviti viral tek fëmijët?

Mjekët okulistë thonë se nëse sëmundja kapet shpejt ajo kurohet dhe zgjat vetëm 2 javë por kur neglizhohet virusi depërton në thellësi të syrit duke i krijuar vështirësi në shikim fëmijës.

Nëse nëna konstaton që fëmija është prekur nga gripi i syrit duhet ta izolojë nga pjesa e tjetër e familjes dhe të bëje sa më shumë kujdes me higjenën në mënyrë që të mos infektohen familjarë të tjerë.