Gjenden dokumente të tjera sekrete të Biden

Ndihmësit e presidentit amerikan Joe Biden kanë gjetur një grumbull të ri dokumentesh të klasifikuara të qeverisë në një vend tjetër.

Nuk është ende e qartë se kur dhe ku u gjet grupi i dytë i dokumenteve shtesë, ndërsa të parat u gjetën në një zyrë private në Uashington DC. Çështja është në shqyrtim nga Departamenti Amerikan i Drejtësisë.

Kujtojmë se ish-presidenti Donald Trump po përballet me një hetim penal për keqpërdorimin e dosjeve të klasifikuara.

Grupi origjinal prej rreth 10 dokumentesh u zbulua në nëntor në qendrën “Penn Biden”, një institut pranë Shtëpisë së Bardhë, por doli në dritë vetëm këtë javë.

Këto dokumente thuhet se përfshijnë memorandume të inteligjencës amerikane dhe materiale informuese në lidhje me Ukrainën, Iranin dhe Mbretërinë e Bashkuar.

Gjatë konferencës së saj të përditshme për shtyp të mërkurën, sekretarja e shtypit e Biden, Karine Jean-Pierre nuk pranoi t’u përgjigjej pyetjeve në lidhje me dokumentet e gjetura.

“Kjo është në shqyrtim nga Departamenti i Drejtësisë”, tha ajo. “Unë nuk do të shkoj përtej asaj që tha presidenti dje.”

Biden tha të martën se ishte “i befasuar” nga zbulimi i të dhënave dhe po “bashkëpunonte” me Departamentin e drejtësisë.