“E mirëkuptoj zhgënjimin”, Merkel komenton proçesin e integrimit: Kur kushtet plotësohen, BE duhet të mbante fjalën

Për kancelaren Angela Merkel BE duhet të mbajë premtimin sa i takon procesit të integrimit, nëse sheh se kushtet e përcaktuara janë plotësuar.

“Në fakt BE, shtet anëtare do të duhej të thonë kriteret kushtet për tu ërë pjesë. Në rastin e Shqipërisë e kemi thënë qartësisht se cfarë duhet të ndryshoni në sistemin e drejtësisë, apo sektorë të tjerë

Dhe në momentin që këto kushte plotësohen do të duhej që BE të mbante fjalën e vet dhe jo të nxirrte kushte te reja, spese për shkaqe të politikës së brendshme në vende të caktuara kjo nuk është e mundur. Kjo sjell zhgënjim, e unë kam mirëkuptoj për zhgënjimin këtej” u shpreh Merkel, ndërsa theksoi se ne duhet të dimë t’i besojmë njëri tjetrit.