Biden shpall kandidaturën për president të SHBA: Të përfundojmë punën që nisëm

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden, ka nisur zyrtarisht fushatën e tij për rizgjedhje në vitin 2024, duke u kërkuar amerikanëve edhe katër vjet të tjera “për të përfunduar atë që ai filloi”.

Në një video mesazh të publikuar të martën, Biden e cilësoi garën e vitit të ardhshëm si një luftë kundër ekstremizmit republikan, duke argumentuar në mënyrë implicite se atij i duhej më shumë kohë për të realizuar plotësisht zotimin e tij për të rivendosur karakterin e kombit.

“Kur kandidova për president katër vjet më parë, thashë se jemi në një betejë për shpirtin e Amerikës. Dhe ne jemi ende”, tha ai në videon, e cila u hap me imazhet e aktivistëve të kryengritjes dhe të drejtave të abortit të 6 janarit 2021, duke protestuar në Gjykatën e Lartë të SHBA.

“Pyetja me të cilën po përballemi është nëse në vitet në vijim kemi më shumë liri apo më pak liri. Më shumë të drejta ose më pak”, thotë Biden në rrëfimin e zërit. “Unë e di se çfarë dua të jetë përgjigja dhe mendoj se edhe ju. Nuk është koha për të qenë të vetëkënaqur. Kjo është arsyeja pse unë kandidoj për rizgjedhje.”