Basha publikon faktet tronditëse: Qeveria dha 52 milionë euro tendera këto 2 javë

“Fakte tronditëse”/ Basha: Këto 2 javë qeveria ka dhënë 52 milionë euro pagesa dhe tendera për miq

Përmes një postimi në Twitter, kreu i PD-së, Lulzim Basha shprehet se pas pak nga selia e PD-së do publikohen fakte tronditëse se si vetëm këto 2 javë qeveria ka dhënë 52 milionë euro pagesa dhe tendera për miq dhe klientë.

Ndërkohë shikoni një shembull se si mund të përdoreshin këto para për paketën e ndihmës social-ekonomike që kemi propozuar prej 10 ditësh”, shkruan Basha.

“Për të vetëpunësuarit në biznesin e vogel, qeveria tju paguajë 300 Euro për çdo muaj që biznesi qëndron mbyllur.

Kostoja e kësaj mase shkon nga 20 – 25 milionë Euro/muaj.

Për punonjësit në bizneset fasonë, call centers, dhe operatorë turistikë
që janë të detyruar të rrinë në shtëpi:
• Qeveria duhet të mbulojë të paktën pagën minimale kur ata nuk mund të paguhen fare.
• Për ata që ua paguajnë pagën, kostoja e pagës të llogaritet si shpenzim i zbritshëm në masën 200% të këtij shpenzimi.

Kostoja e kësaj mase nga 25 milionë deri 30 milionë Euro/muaj.

Këto janë shpenzime plotësisht të përballueshme për buxhetin kur vetëm një kilometër rrugë e tenderuar kushton 20 milionë dollarë si tek Astiri.”