Autoriteti Portual Durrës: Nga e hëna udhëtim për shqiptarët rezidentë në Itali dhe të huajt

Autoriteti Portual Durrës reagoi në lidhje me rikthimin e transportit detar të pasagjerëve duke nisur nga dita e hënë. Sqarohet se nga e hëna do të udhëtojnë vetëm shqiptarët rezidentë në Itali dhe shtetasit e huaj që dëshirojnë të udhëtojnë drejt porteve italiane. Ndërsa për të gjithë qytetarët e tjerë shqiptarë do të hapen nga…

Autoriteti Portual Durrës

Autoriteti Portual Durrës reagoi në lidhje me rikthimin e transportit detar të pasagjerëve duke nisur nga dita e hënë.

Sqarohet se nga e hëna do të udhëtojnë vetëm shqiptarët rezidentë në Itali dhe shtetasit e huaj që dëshirojnë të udhëtojnë drejt porteve italiane.

Ndërsa për të gjithë qytetarët e tjerë shqiptarë do të hapen nga 1 korriku, nëse BE vendos të hapë kufijtë në datën që ka përcaktuar.

“Mbi rikthimin e transportit detar të pasagjerëve, sqarojmë së: Faza 1: Nga nesër shtetasit Shqiptarë me rezidencë të përhershme në Itali (soggiorno), dhe shtetasit e BE-së, do mund të udhëtojnë lirshëm nga Durrësi drejt porteve italiane.

Faza 2: Bazuar në dispozitat aktuale të BE-së (dhe urojmë mos të këtë surpriza): nga data 1 korrik 2020, transporti detar i pasagjerëve drejt Italisë do të jetë i hapur për të gjithë shtetasit Shqiptarë”, shkruan Autoriteti Portual Durrës.