Amsterdami bëhet qyteti i parë në botë që ndalon këtë lloj reklame

Ligji i ri ndjek lëvizjet masive në dhe rreth kryeqytetit të cilat u drejtuan nga iniciativa Reclame Fossielvri. Grupi bashkërendoi mbi 50 organizata lokale duke kërkuar që Amsterdami të luftojë karburantet fosile.

Amsterdami është vendosur të jetë qyteti i parë në botë që ndalon reklamat nga kompanitë e karburanteve fosile dhe aviacionit në një përpjekje për të zvogëluar ‘tepricat’ e reklamave të karburanteve fosile.

Kjo do të thotë që automjetet me lëndë djegëse fosile, të tilla si makinat me benzinë ​​dhe fluturimet, nuk do të reklamohen më në stacionet e metrosë në Amsterdam ose në qendrën e qytetit.

Ligji i ri ndjek lëvizjet masive në dhe rreth kryeqytetit të cilat u drejtuan nga iniciativa Reclame Fossielvri. Grupi bashkërendoi mbi 50 organizata lokale duke kërkuar që Amsterdami të luftojë karburantet fosile.

“Vendimi për të ndaluar reklamimin e karburanteve fosile nga stacionet e metrosë vjen në një moment vendimtar në luftën kundër ndryshimit të klimës. Reklamat që paraqesin lëndët djegëse fosile si normale përkeqësojnë përçarjen e klimës dhe nuk kanë vend në një qytet – ose një vend – që është në përputhje me marrëveshjen e Parisit, ”thotë Femke Sleegers, koordinator i Reclame Fossielvrij.

Megjithëse fushata Hollandeze ka synuar vetëm kryeqytetin, ka shenja që e njëjta nismë mund të përhapet në qytete të tjera të mëdha në Hollandë, të tilla si Haga, Roterdami dhe Utrecht.

SCAN