50 vite më parë shpëtoi botën, Trump ‘zbulon’ vaksinën që do të luftojë koronavirusin: Kemi lajme të mira

Ilaçi kundër malaries e identifikuar si trajtim i mundshëm për koronavirusin e ri.

Hidroksiklorina, një ilaç që trajton disa lloje të malaries dhe artritit reumatoid, po testohet në një provë klinike për të përcaktuar efektivitetin e saj në trajtimin e pneumonisë së koronavirusit të ri.

“Ky ilaç ka aftësi të mira antivirale kundër koronavirusit të ri siç vlerësohet in vitro. Është aprovuar për gjykim klinik nga Ministria e Shkencës dhe Teknologjisë dhe Komisioni Kombëtar i Shëndetit”,- tha mjeku kinez Chen në konferencën e përditshme për shtyp.

E zhvilluar gjatë Luftës së Dytë Botërore, hidroksilklorina është e ngjashme me klorokuinën dhe shitet nën emrat e markave të tilla si Plaquenil. Përveç malarisë, ilaçi përdoret edhe për trajtimin e artritit reumatoid dhe lupus.

Sipas Chen, Instituti Shanghai i Materia Medica, një degë e Akademisë së Shkencave Kineze, ka identifikuar 30 komponime të mundshme nga një grup prej 40,000 që mund të përdoren potencialisht kundër koronavirusit të ri.

Presidenti Donald Trump thotë se ai ka shtyrë Administratën e Ushqimit dhe Barnave për të eleminuar pengesat për marrjen e terapive për koronavirusin tek pacientët.

Ai tha se një ilaç që përdoret aktualisht kundër malaries, hidroksilklorikinë do të vihet në dispozicion pothuajse menjëherë për të trajtuar koronavirusin.

“Ne duhet të heqim çdo barrierë ose shumë barriera që ishin të panevojshme dhe ata e kanë bërë atë për të marrë vendosjen e shpejtë të trajtimeve të sigurta, efektive dhe ne mendojmë se kemi disa përgjigje të mira,” – tha Trump.

“Ky është një ilaç që Presidenti na ka drejtuar të bëjmë një vështrim më të afërt nëse mund të bëhet një qasje e zgjeruar e përdorimit për atë që mund të bëhet dhe në të vërtetë të shohim nëse kjo u sjell dobi pacientëve. Dhe përsëri, ne duam ta bëjmë atë në përcaktimin e një gjykimi klinik, një provë e madhe, pragmatike klinike për të mbledhur në të vërtetë atë informacion, “- tha një përfaqësues i FDA-së.

Ai shpjegoi gjithashtu procesin e plazmës konvulsive, që ka të bëjë me izolimin e gjakut nga ata që kanë mbijetuar në koronavirus dhe kanë imunoglobulinat e duhura. Një përqendrim i kësaj mund të trajtojë njerëzit e infektuar nga virusi.

Sa për një afat kohor, Hahn tha, “gjatë dy javëve të ardhshme, ne do të kemi më shumë informacione se ne me të vërtetë po shtyjmë shumë për t’u përpjekur të shpejtojmë … dhe kjo do të jetë një urë drejt terapive të tjera që do të na marrin tre deri në gjashtë muaj për tu zhvilluar. Dhe ky është një proces i vazhdueshëm, nuk ka fillim dhe fund “.

Ai gjithashtu tha se ekziston një gjykim për vaksinën që aktualisht po kryhet që pritet të zgjasë “12 muaj”.

Dëshmitë e hershme nga qelizat njerëzore sugjerojnë që klorokina, e cila përdoret për të trajtuar malarien dhe sëmundjet autoimune mund të ketë disa aktivitete kundër koronavirusit të ri. Mjekët në Kinë, Sh.B.A dhe vendet e tjera kanë përdorur ilaçin në mënyrë eksperimentale në pacientët Covid-19, por ende nuk ka prova klinike të mjaftueshme që është e efektshme tek njerëzit