490 mijë turistë në janar/ 30% më shumë se vitin e kaluar, priten vizitorë në 2024

Shqipëria do të jetë edhe këtë vit destinacion turistik, pasi ne muajin janar kane ardhur 490 mijë vizitorë. Ky numër është rreth 30% më i lartë se janarin e kaluar.

Këtë vit, Shqipëria mund të presë më shumë turistë se vitin e kaluar. Të dhënat zyrtare për qarkullimin e vizitorëve të huaj flasin për 490 mijë hyrje gjatë muajit janar, shifër kjo rreth  30% më e lartë se janarin e vitit të kaluar kur erdhën 377 mijë turistë.

Bumi turistik që po përjeton vendi ynë, pritet të sjellë edhe më shumë të ardhura në ekonomi, ndërsa vendi po përgatit infrastrukturën për të përballuar flukset.

Rregullimi i ligjit të turizmit dhe shtimi i kontrolleve për cilësinë e shërbimit në plazhe, janë vetëm disa prej mekanizmave që ka ngritur qeveria në këtë aspekt. Nga ana tjetër, edhe investimet e shtuara në hoteleri-turizëm nga privatët, si dhe hapja e disa rrugëve të reja do të ndihmojnë në përmirësimin e kushteve.

Gjatë vitit 2023, Shqipëria priti 10,1 turistë, ndërsa ministria e turizmit dhe mjedisit pret që këtë vit numri i tyre të arrijë në 13 mln.