Zbulohet dokumenti i Asocacionit, zbardhet plani i ndërkombëtarëve

Draft-statuti i propozuar me 2 maj në Bruksel nga Ekipi Menaxhues i përbërë nga serbë të Kosovës dhe i formuar me Planin e Zbatimit të Marrëveshjes së vitit 2013 bie ndesh pikërisht me këtë marrëveshje dhe me atë të parimeve të përgjithshme të vitit 2015, thuhet në një dokument ekskluziv të publikuar nga Albanian Post, i shkruar nga një diplomat i lartë ndërkombëtar i pozicionuar brenda procesit të normalizimit të marrëdhënieve mes të Kosovës dhe Serbisë.

Sipas këtij  dokumenti, Asociacioni nuk do të jetë as çfarë kërkon Serbia dhe as çfarë është në gjendje të ofrojë Kosova, por një përzierje e “një forumi për bashkëpunim ndërkomunal, një organ për të mbrojtur interesat e komunitetit serb të Kosovës dhe një autoritet administrativ me detyra të kufizuara dhe të rregulluara ligjërisht”.