Vuçiç manipuloi zgjedhjet, dyshime se një votë u ble 76 euro

Agjencia për Parandalimin e Korrupsionit ka dhënë me qira hapësirën për call center të SNS në Qendrën Sportive “Çair” në Nish, ku sipas kallëzimit penal të opozitës, janë blerë votat në zgjedhjet e 17 dhjetorit që “menaxhon platformat e saj dixhitale”, mëson Danas.

Gjorgje Stankoviç, deputet dhe kandidat në listën “Serbia kundër dhunës”, paraprakisht ka paraqitur kallëzim penal në polici për shkak të dyshimit se krimi i dhënies dhe marrjes së ryshfetit është kryer në qendrën e thirrjeve të SNS në QV “Çair” në Dita e zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare më 17 dhjetor, lidhur me votimin, nga neni 156 i Kodit Penal të Serbisë.

Sipas informacioneve të tyre, “aty ka pasur njerëz që kanë organizuar blerjen e votave.”

Votuesit dyshohet se janë paguar nga 9,000 dinarë ose rreth 76 euro.

Deputeti Gjorgje Stankoviç thotë se Drejtoria për Krime Ekonomike e Drejtorisë së Policisë së Nishit, të cilës i ka raportuar informatat për blerjen e supozuar të votave në qendrën e thirrjeve të SNS në QV “Çair”, përkundër premtimeve të ndryshme, nuk u jep atyre asnjë informatë për fatin e kallëzimit të tij penal.

“Ata nuk kanë dhënë informacion dhe nuk më përgjigjen thirrjeve të mia. Me sa duket dikush i ka ndaluar të bëjnë punën e tyre dhe detyra e tyre është të mbulojnë gjithçka. Kjo sjellje e policisë është edhe një konfirmim se këto zgjedhje janë vjedhur paraprakisht”, thotë Stankoviç për Danas.

Drejtoria e Policisë së Nishit paraprakisht ka njoftuar përfaqësuesit e listës zgjedhore “Serbia kundër dhunës” se deri në fund të javës së kaluar do t’i informojnë se çfarë kanë bërë dhe çfarë mund të bëjnë në përgjigje të gjetjeve të tyre.