Rriten tarifat e transmetimit dhe shpërndarjes së energjisë nga Enti Rregullator

Familjet që konsumojnë mbi 700 kWh energji në muaj do të paguajnë energjinë me çmim tregu. Pas deklaratës së kryeministrit Edi Rama se familjet e pasura do paguajnë më shtrenjtë për energjinë, Ministrja e Ifrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku duke iu përgjigjur pyetjeve së gazetarëve është shprehur se nga studimi që po bëhet mund të…

Familjet që konsumojnë mbi 700 kWh energji në muaj do të paguajnë energjinë me çmim tregu.

Pas deklaratës së kryeministrit Edi Rama se familjet e pasura do paguajnë më shtrenjtë për energjinë, Ministrja e Ifrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku duke iu përgjigjur pyetjeve së gazetarëve është shprehur se nga studimi që po bëhet mund të arrihet në vendimin se familjet që konsumojnë mbi 700 kWh energji në muaj do të paguajnë energjinë me çmim tregu.

TARIFA E TRANSMETIMIT TË ENERGJISË ELEKTRIKE

Ishte 0.75 lekë/kWh

Kërkesa për rritje 1.47 lekë/kWh

Miratimi i ri 0.85 lekë/kWh

Tarifat e shpërndarjes së energjisë elektrike

Tensioni 35 kv

Ishte  1.5 lekë/kWh

Kërkesa për rritje 2.62 lekë/kWh

Miratimi i ri 1.55 lekë/kWh

Tensioni 20, 10, 6 kv

Ishte  3.90 lekë/kWh

Kërkesa për rritje 4.14 lekë/kWh

Miratimi i ri 3.99 lekë/kWh