Po iu rrezikohej jeta në det për shkak të dallgëve të larta, shpëtohen dy anëtarë të ekuipazhit të një anije në Durrës

Dy persona, banues në Durrës, anëtarë të një ekuipazhi janë shpëtuar ditën e sotme në ujërat e plazhit të Durrësit, teksa po iu rrezikohej jeta si pasojë e dallgëve të mëdha dhe erës së fortë. Policia Kufitare e Durrësit ka bërë me dije se mjeti me të cilin ata po lundronin u fundos për shkak…

Dy persona, banues në Durrës, anëtarë të një ekuipazhi janë shpëtuar ditën e sotme në ujërat e plazhit të Durrësit, teksa po iu rrezikohej jeta si pasojë e dallgëve të mëdha dhe erës së fortë.

Policia Kufitare e Durrësit ka bërë me dije se mjeti me të cilin ata po lundronin u fundos për shkak të dallgëve të larta dhe falë ndërhyrjes së menjëhershme të punonjësve të Policisë Kufitare, me mjetin e tyre lundrues, u bë e mundur nxjerrja në breg të detit, e të dy shtetasve, në gjendje të mirë shëndetësore.

Bëhet fjalë për shtetasit J. A., 27 vjeç dhe M. T., 64 vjeç, të dy banues në Durrës, pjesëtarë të ekuipazhit të një mjeti lundrues (çisternë uji).

Njoftimi i plotë:

Policia Kufitare e Durrësit iu vjen në ndihmë 2 shtetasve, pjesëtarë të ekuipazhit të një mjeti lundrues (çisternë uji) të cilëve po iu rrezikohej jeta në det, për shkak të dallgëve të larta dhe erës së fortë.

Mjeti lundrues i tyre, gjatë tërheqjes nga një rimorkiator, për ta nxjerrë në radë, u fundos për shkak të dallgëve të larta dhe erës së fortë.

Salla operative e Drejtorisë Vendore të Policisë Durrës ka marrë njoftim se për shkak të një defekti teknik, një mjet lundrues (çisternë uji) kishte ndaluar lëvizjen në det dhe se 2 pjesëtarëve të ekuipazhit të tij po iu rrezikohej jeta, nga dallgët e larta të detit dhe era e fortë.

Shërbimet e Policisë Kufitare të portit të Durrësit, menjëherë pas marrjes së këtij njoftimi, organizuan punën me qëllim ardhjen në ndihmë shtetasve J. A., 27 vjeç dhe M. T., 64 vjeç, të dy banues në Durrës, pjesëtarë të ekuipazhit të një mjeti lundrues (çisternë uji).

Falë ndërhyrjes së menjëhershme dhe angazhimit profesional të punonjësve të Policisë Kufitare, me mjetin e tyre lundrues, u bë e mundur nxjerrja në breg të detit, e të dy shtetasve, në gjendje të mirë shëndetësore.

Ndërsa mjeti lundrues (çisternë uji) që tërhiqej nga një mjet rimorkiator, me qëllim kryerjen e furnizimit me ujë, sipas kerkesës së paraqitur për furnizim bordi me ujë në një anije, u fundos për shkak të dallëve të larta.