Nuk vendosin etiketat në targa, Policia e Kosovës gjobit drejtuesit e makinave nga Serbia

Gazeta Ekspress shkruan se Ministria e Punëve të Brendshme u ka bërë thirrje të gjithë qytetarëve që të pajisen me etiketa në Qendrat e Regjistrimit të Automjeteve dhe në stacionet më të afërta policore, në të kundërtën do të gjobiten.

KOSOVË- Që nga dita sotme Policia e Kosovës do të gjobisë të gjithë drejtuesit e automjeteve, të cilët nuk vendosin etiketat në targat e lëshuara nga Serbia. Gazeta Ekspress shkruan se Ministria e Punëve të Brendshme u ka bërë thirrje të gjithë qytetarëve që të pajisen me etiketa në Qendrat e Regjistrimit të Automjeteve dhe në stacionet më të afërta policore, në të kundërtën do të gjobiten.

Vendimi i Ministrisë vjen pas marrëveshjes së arritur mes Kosovës dhe Serbisë në Bruksel në lidhje pas reciprocitetit të targave që u aplikua nga Kosova. Sipas pikës dy të kësaj marrëveshjeje, si Kosova, ashtu edhe Serbia, do të mbulojnë elementet shtetërore të targave të njëra- tjetrës.

Aplikimi i këtyre etiketave ka nisur nga 4 tetori dhe do të zgjasë për 6 muaj, periudhë pas së cilës pritet të dilet me rekomandime se si do të zgjidhet kjo situatë.