Ndodh në Berat, dy Imamë dhe një aktivist shoqërohen në polici disa ditë pas protestës kundër rritjes së çmimeve

Disa ditë pas protestës së organizuar në Berat kundër rritjes së çmimit të karburanteve dhe çmimeve të ushqimeve, policia ka shoqëruar sot organizatorët e protestës, dy Imamët Gerald Kora dhe Iqmet Bilali si dhe aktivistin e shoqërisë civile Fatjon Kora.

Tre përfaqësuesit e kultit musliman, pas dhënies fund të protestës kërkuan largimin paqësor të qytetarëve dhe shpërndarjen e tyre.Ata nuk ishin pjesë e grupimit të njerëzve që bllokuan rrugën dhe u përplasën fizikisht me policinë.

Tre të shoqëruarit ndodhen ambienteve të DVP-së Berat, ndërkohë që familjarë, të afërm dhe përfaqësues të Myftinisë Berat ndodhen përpara godinë së policisë së Beratit.Aktivistët e shoqërisë civile dhe besimtarët musliman, Isuf Braho dhe Edmond Shosha, bëjnë apel për lirimin e menjëhershëm të të shoqëruarve, pasi në të kundërt, ata deklarojnë se shoqëria civile dhe komuniteti musliman do të reagojnë ashpër.Sipas tyre shoqërimi është i paligjshëm dhe e konsiderojnë presion për të mos reaguar dhe për të penguar fjalën e lirë.