Kryeministrja e Finlandës: Mbështesim anëtarësimin e Shqipërisë në BE

Kryeministrja e Finlandës, Sanna Marin shpreh mbështetjen e plotë të Finlandës për anëtarësimin e Shqipërisë në BE. Këtë deklaratë, kryeministrja e Finlandës e bëri gjatë një konference me kryeministrin Edi Rama. ‘Shqipëria na ka mbështetur qoftë në teori dhe në praktikë. Është e rëndësishme të deklarojmë fort dhe qartë se jemi të bashkuar se nuk…

Kryeministrja e Finlandës, Sanna Marin shpreh mbështetjen e plotë të Finlandës për anëtarësimin e Shqipërisë në BE.

Këtë deklaratë, kryeministrja e Finlandës e bëri gjatë një konference me kryeministrin Edi Rama.

‘Shqipëria na ka mbështetur qoftë në teori dhe në praktikë. Është e rëndësishme të deklarojmë fort dhe qartë se jemi të bashkuar se nuk ka vend për logjikën e Rusisë. Suedia dhe Finlanda do të jenë ofrues sigurie. Na duhet të rrisim sanksionet kundër Rusisë. Është jetike që Ballkani Perëndimor të jetë në harmoni, duam të mbështesim Shqipërinë në anëtarësimin e saj në BE. E vlerësojmë rolin tuaj në Këshillin Kombëtar të sigurisë. Nuk ka marrëdhënie më të thellë midis kombeve se sa të jemi aleatë. Ka shumë potencial edhe kur vjen fjala midis marrëdhënieve midis Finlandës dhe Shqipërisë”, tha Marin.

Ndërkohë, kreu i qeverisë shqiptare, Edi Rama deklaroi se Shqipëria mbështet anëtarësimin e Finlandës në NATO.