Kosova bën të detyrueshme vendosjen e maskave kudo në hapësirat publike

Ministrisë e Shëndetësisë ka vendosur gjithashtu që institucionet publike dhe private që të organizojnë punën në distancë apo nga shtëpitë.

Shtimi i rasteve të reja me koronavirus në Kosovë ka bërë që autoritetet të vendosin që maska të jetë e detyrueshme në ambientete publike.

Ministrisë e Shëndetësisë ka vendosur gjithashtu që institucionet publike dhe private që të organizojnë punën në distancë apo nga shtëpitë.

Masat e reja mbrojtëse ndaj koronavirusit në Kosovë janë;

🔴 Obligohen institucionet publike dhe private që të organizojnë punën në distancë apo nga shtëpitë

🔴 Të reduktohet stafi

🔴 Të shtohen kontrollet nga inspektoratet

🔴 Të gjitha institucionet obligohen të shtojnë kontrollet në hyrje të çdo institucioni

🔴 Maskat janë obligative gjatë gjithë kohës në hapësira publike

🔴 Puna në institucione duhet të organizohet në përputhje me Manualin e Ministrisë së Shëndetësisë./abcnews.al