“Kanceri mund të shërohet pa operacion në fazën e hershme”

Trajtimi mund të përfundojë brenda një dite të vetme, thotë specialistja turke e kancerit

Një mjeke turke ka thënë se disa lloje të kancerit mund të trajtohen në fazat e tyre të hershme pa operacion me ndërhyrje themelore, raporton Anadolu Agency (AA).

Duke përdorur teknologji të veçantë, ne mund të trajtojmë pacientë brenda një dite, pa anestezi, operacion dhe pa dëmtuar cilësinë e jetës, tha për AA Dr. Aylin Fidan Korcum Şahin, një onkologe.

Şahin, e cila është gjithashtu dekane e fakultetit të mjekësisë në Universitetin Akdeniz, tha se ata kanë bërë përparim të shpejtë në trajtimet e kancerit falë përparimeve teknologjike.

“Kur diagnostikohet herët, ne gjithashtu mund të trajtojmë kancere të transmetuara gjenetikisht”.

Ajo tha se adoptimi i mënyrave të caktuara të jetës mund të zvogëlojë shumë rrezikun e prekjes nga kanceri.

“Kjo kërkon të ndjekësh një mënyrë jetese të shëndetshme që nga fëmijëria”, theksoi Şahin.

Kanceret e kokës, qafës dhe mushkërive, veçanërisht kanceri i fshikëzës dhe gjirit, janë rritur në vitet e fundit, kryesisht për shkak të pirjes së duhanit, tha Şahin.

“Ne gjithashtu shohim një rritje të vogël të tumoreve në tru”, tha ajo, duke shtuar se tumoret e vegjël mund të trajtohen në një ditë të vetme përmes intervenimit.