Italia vendos rekordin në Europë për vaksinimet. Nga 1.8 milionë doza, 1.4 milionë i ka bërë tashmë

Italia rezulton në vend të parë, sa i përket administrimit të dozave që ka pasur në zotërim, por mungojnë të dhënat për Francën dhe disa parametra të tjetra për Gjermaninë, Finlandën etj.

italia

Italia ka marrë 1.8 milionë doza vaksine përmes Bashkimit Europian nga të cilat 1.4 milionë i ka bërë tashmë. Kjo ka rezultuar nga instrumenti monitorues i vaksinimeve të Qendrës europiane për kontrollin dhe parandalimin e sëmundjeve.

Italia rezulton në vend të parë, sa i përket administrimit të dozave që ka pasur në zotërim, por mungojnë të dhënat për Francën dhe disa parametra të tjetra për Gjermaninë, Finlandën etj.

Dozat e shpërndara në Itali janë 3.6 për 100 banorë. 2.5 % e italianëve ka marrë dozën e parë. /Scan