ISHP apel qytetarëve: Ja e vetmja mënyrë për të parandaluar COVID-19

Instituti i Shëndetit Publik vijon të apelojë qytetarët që të bëjnë kujdes me Covid-19.

Instituti i Shëndetit Publik vijon të apelojë qytetarët që të bëjnë kujdes me Covid-19.

Së fundmi me anë të një reagimi në Facebook ISHP shkruan se e vetmja mënyrë për të ndaluar përhapjen e infeksionit është duke ruajtur distancën fizike prej të paktën 1 metër nga njëri tjetri.

Më tej ata shtojnë se duhet kujdesur për higjienën personale dhe duke larë duart vazhdimisht.

Mesazhi i ISHP:

Parandaloni përhapjen e COVID-19 🦠
🔴E vetmja mënyrë për të ndaluar përhapjen e infeksionit është duke ruajtur distancën fizike prej të paktën 1 metër nga njëri tjetri, duke u kujdesur për higjienën personale dhe duke larë duart vazhdimisht,➡️ mbani maskat kudo ku mbajtja e distancës fizike nuk është e mundur,🏘 bizneset dhe institucionet të respektojnë protokollet e përcaktuara.
▪️Çdo rast i identifikuar pozitiv, duhet të vetëizolohet.