Interpelanca për çështjen McGonigal/ Rama nuk shkon në Kuvend, ia delegon Spiropalit

Kryeministri Edi Rama nuk do të jetë prezent në interpelancën e thirrur nga “grupi Alibeaj” ndaj tij në lidhje me përfshirjen në çështjen McGonigal.

Bëhet me dije se Rama ia ka ka deleguar kompetencën ministers së Shtetit Elisa Spiropali, për tu përgjigjur në emër të tij.

Në fjalën e mbajtur gjatë seancës, kreu i Grupit Parlamentar Taulant Balla tha gjithashtu se kërkesa e deputetëve të PD-së, mbështetës së Berishë, për ndryshimin e rendit të ditës dhe mbajtjen e mocionit me debat me kryeministrin, është në kundërshtim me regulloren pasi duhet të shqyrtohet në Konferencën e Kryetarëve.

“Kërkesa të tilla nuk kalojnë në seancë i paraqiten Konferencës së Kryeatrëve që është autoriteti i vetëm për t’i shqyrtuar.

Në kërkesë referohen dhe dokumneta të një shteti tjetër dhe deputetët duhet t’ia vënë në dispozicion konferencës së kryetarëve që t’i shqyrtojë këto dukumente”, tha Balla.