Internet i lirë nga hapësira. “Space X”do të dërgojë 20 satelitë

SpaceX kërkon që të ketë internet të lirë në të gjithë planetin dhe është duke hedhur një hap të madh përpara drejt kthimit të kësaj dëshire në realitet.

SpaceX kërkon që të ketë internet të lirë në të gjithë planetin dhe është duke hedhur një hap të madh përpara drejt kthimit të kësaj dëshire në realitet.

Kompania e Elon Musk do të përpiqet të dërgojë një flotë prej 60 satelitësh në orbitën e poshtme të Tokës, e para e një megakonstelacioni satelitësh të cilin Space X e quan “Starlink“. Nisja e këtij grupi është parashikuar të behët mbrëmjen e enjtes, nga Cape Canaveral në Florida,raporton Top Channel.

Fillimisht ishte menduar që kjo të ndodhte të mërkurën mbrëma, por erërat e forta në zonë bënë që të shtyhej me një ditë. Lëshimi është vetëm një pjesë e vogël e projektit shumë më të gjerë dhe ambicioz që kompania shpreson ta verë në jetë: me mijëra satelitë që vërtiten rreth Tokës e që mund t`i garantojë internet loë-cost një pjesë të konsiderueshme të popullatës se botës, e cila nuk është ende online.

Nëse përpjekja e Space X rezulton e suksesshme, lëshimi do të përbënte sprovën më të rëndësishme për çdo kompani që tenton të verë në zbatim një projekt të tillë.