Erdoğan uron 570-vjetorin e çlirimit të Istanbulit

Presidenti i Türkiye-s, Recep Tayyip Erdoğan ka uruar 570-vjetorin e çlirimit të Istanbulit, transmeton Anadolu.

Në postimin e tij në llogarinë e tij në rrjetet sociale, presidenti Erdoğan deklaroi: “Uroj 570-vjetorin e çlirimit të Istanbulit, vulës së gdhendur në histori që Anadolli të mbetet si atdheu i përjetshëm turk. E përkujtoj me mëshirë atë dhe ushtrinë e tij heroike të Fatih Sulltan Mehmet Han-it, i cili hapi dhe mbylli epokë dhe ishte fitues i sihariqit të profetit tonë”.