Dokumentet e klasifikuara/ FBI nuk mjaftohet me Biden, bën gati kontrollin në banesën e ish-Zv. Presidentit Mike Pence

FBI pritet të kontrollojë shtëpinë e ish-zëvendëspresidentit Mike Pence në Indiana për më shumë dokumente të klasifikuara, pasi shënjestër e Byrosë së Hetimit ishte edhe banesa e presidentit aktual Joe Biden më herët këtë javë.

Wall Street Journal raportoi për lëvizjen, me burime që thanë se Departamenti i Drejtësisë është në bisedime të drejtpërdrejta me ekipin ligjor të Pence.

Muajin e kaluar, avokatët e Pence zbuluan vullnetarisht se dokumentet me shenja të klasifikuara u zbuluan në shtëpinë e ish-veep-it – pas dokumenteve të klasifikuara që u gjetën në ish-zyrën e Presidentit Joe Biden në DC dhe shtëpinë e Wilmington-it, dhe pas asaj të ish-presidentit Donald Trump, Mar-a-Lago u bastis nga FBI për dokumente të humbura në gusht.