Digjen disa kasolle, flakët po u afrohen banesave në Dropull! Pritet të vijë helikopteri grek

Zjarret në Dropull po shkaktojnë një situatë kritike pasi flakët po përparojnë drejt zonave të banuara. Burime nga vendngjarja konfirmojnë se era e fortë ka avancuar flakët që po depërtojnë neë afërsi të oborreve të banesave në tre fshatra të Dropullit. Disa kasolle në periferi të fshatit Lugar janë djegur. Zjarri është gati 100 metra…

Zjarret në Dropull po shkaktojnë një situatë kritike pasi flakët po përparojnë drejt zonave të banuara.

Burime nga vendngjarja konfirmojnë se era e fortë ka avancuar flakët që po depërtojnë neë afërsi të oborreve të banesave në tre fshatra të Dropullit. Disa kasolle në periferi të fshatit Lugar janë djegur.

Zjarri është gati 100 metra larg zonës se banuar në fshatrat Lugar dhe Goricë. Forcat zjarrfikëse dhe banorët e këtyre fshatrave si dhe vullnetarë të zonës po punojnë për shuarjen e flakëve.

Nderkohë pas mungesës së helikopterit nga Tirana, është kerkuar ndihmë nga Greqia ku pritet të mbërrije një helikopter për të shuar zjarret.