Çfarë ndodhi në Poloni? Anglia dhe aleatët diskutojnë

Kryeministri Rishi Sunak u shpreh se Mbretëria e Bashkuar dhe aleatët e saj ende po përpiqen të dalin në përfundime të asaj që ndodhi në Poloni brenda natës. Duke folur në G20 në Bali, Rishi Sunak tha se aleatët kishin rënë dakord se ishte e rëndësishme që ekipet të “përcaktojnë faktet”. Në një konferencë për…

Kryeministri Rishi Sunak u shpreh se Mbretëria e Bashkuar dhe aleatët e saj ende po përpiqen të dalin në përfundime të asaj që ndodhi në Poloni brenda natës.

Duke folur në G20 në Bali, Rishi Sunak tha se aleatët kishin rënë dakord se ishte e rëndësishme që ekipet të “përcaktojnë faktet”.

Në një konferencë për shtyp, kryeministri nuk përsëriti fjalët e presidentit Biden se nuk kishte gjasa që raketa të kishte ardhur nga Rusia.

Por ai akuzoi Rusinë se tregon “përbuzje të plotë” për sistemin ndërkombëtar.

Ai akuzoi presidentin Putin për sulme pa dallim ndaj civilëve në Ukrainë.

Sunak tha se Mbretëria e Bashkuar do të qëndrojë e palëkundur prapa popullit të Polonisë, duke shtuar: “Asgjë nga këto nuk do të ndodhte pa pushtimin rus të Ukrainës”.