Basha pas takimit me delegacionin e OHDIR-it: Raporti i OSBE fakton masakrën zgjedhore të 25 prillit

Kryetari i PD-së, Lulzim Basha në përfundim të takimit me delegacionin e OSBE/OHDIR u ndal në një prononcim për mediat. Gjatë fjalës së tij kreu i opozitës tha se raporti i OSBE-së fakton masakrën zgjedhore të 25 prillit. “U lodhët? Ambasadores Gacek i shpreha mirënjohjen për punën e jashtëzakonshme të misionit. Ishte takim në kushte…

Kryetari i PD-së, Lulzim Basha në përfundim të takimit me delegacionin e OSBE/OHDIR u ndal në një prononcim për mediat.

Gjatë fjalës së tij kreu i opozitës tha se raporti i OSBE-së fakton masakrën zgjedhore të 25 prillit.

“U lodhët? Ambasadores Gacek i shpreha mirënjohjen për punën e jashtëzakonshme të misionit. Ishte takim në kushte të kufizuara për shkak të pandemisë, me të dhe bashkëpunëtorët e saj. Raporti i OSBE/OHDIR, fakton masakrën zgjedhore, vrasjen e demokracisë në Shqipërisë më 25 prill. Mjafton të shihni rekomandimi dy, ku thotë; shteti duhet të garantojë sekretin e votës dhe lirinë. Njerëzit duhet të votojnë të lirë nga frika dhe ndëshkimi.

Nëse hiqet fjala ‘Shqipëri’ nga raporti, do të ishte si për një vend si Bjellorusia e Lukanshenos. Për ironi mora vesh se një aktiviste nga Bjellorusia është në takim me Lukashenkon e Shqipërisë. Ironi e madhe! Ose ndoshta mund ta ndihmojë ta shikojë se si operon Lukashenkon e Shqipërisë nga afër, që të mund Lukashenon e Bjellorusisë.”, tha Basha.