Afrika iu shet elefantë Kinës dhe Dubait

Harare, Zimbabwe, Afrikë, ka mbledhur plot 2.7 milion $ nga shitje të më tepër se 90 elefantëve, Kinës dhe Dubait, sipas një personi nga agjencia e mbrojtjes së kafshëve në qytet.

Harare, Zimbabwe, Afrikë, ka mbledhur plot 2.7 milion $ nga shitje të më tepër se 90 elefantëve, Kinës dhe Dubait, sipas një personi nga agjencia e mbrojtjes së kafshëve në qytet.

Këto para do të përdoren për mbrojtje të kafshëve, tha menaxheri i autoriteteve të parkut Zimbabwe të kafshëve të egra, Tinashe Farawo.

Farawo shtoi gjithashtu se agjencia ka hasur probleme në kontrollimin e kafshëve në parkun ndërkombëtar dhe sipas shitjeve të kryera në një periudhë 6-vjeçare, këto para do të përdoren për mirëmbajtjen dhe mbrojtjen e elefantëve të mbetur,raporton Top Channel.

Ai tha se niveli i ujit po pakësoheshin në lumenj dhe punëtor të parkut po përdornin ujin alternativ, të mbetur për kafshët. 98 elefantë u dërguan në mënyrë ajrore në parkun e Kinës dhe atë të Dubait, dhe u shitën për çmime qe shkojnë nga 130,500$ deri në 41,500 secili.

Botswana, Niaibia dhe Zambia, kanë popullsinë më të madhe të elefantëve dhe organizatat botërore janë përgjegjëse për këto specie.